Stratégiai vasútépítés mindenkinek:

Ticket to Ride Európa

Ticket to Ride Európa – varázslatos utazás az öreg kontinensen

A forradalmian új vasút behálózni készül Európát, de vajon ki lesz a gőzparipák királya? Egy izgalmas családi stratégiai játék, amely korhű hangulatot varázsol az asztalra.

Ára: 12 990 Ft

Boardgamegeek.com
41 000+ értékelés
7.6
 
MEGRENDELEM

Szállítási idő: 2-3 munkanap
 

A Ticket to Ride Európa sok díjat nyert

Alan R. Moon ötletét Julien Delval és Cyrille Daujean illusztrálta, a Days of Wonder kiadó adta ki 2004-ben. Több országban nyert díjakat, és sikere még az előző kiadásét is felülmúlta.

100%-ban magyar nyelvű játék!

A játék teljes egészében magyar nyelvű, és a játékszabályt is lefordították.

Hogyan kell játszani a Ticket to Ride Európa társasjátékot?

A Ticket to Ride Európa egy könnyű, mégis élvezetes stratégiai játék, amelyben cél Európa behálózása vasútvonalakkal. Minden útszakaszért, megmaradt állomásért, a leghosszabb vasútvonalért pont jár, de persze a többi vasútépítő pionír is versenybe száll ezekért, így nem is egyszerű a feladat!

A játékmenet részletesen ▾

Minden játékosnak kiosztjuk az általa választott színű pakkot, benne 45 vasúti kocsival, 3 állomással, és a játékszabályban megadottak szerint húznak kezdőlapokat (vasúti kocsi és menetjegy kártyákat). A vasúti kocsi kártyák színe határozza meg, hogy hol lehet azokkal a kártyákkal útvonalat építeni: a táblán látható ez a szín az egy-egy várost összekötő vonalon. (A szürkénél bármelyik szín jó.) A menetjegyek feladatokat tartalmaznak, hogy melyik két várost kell összekötnie a játékosnak vasútvonallal.

Minden körben eldönthetik a játékosok, hogy melyik cselekvést hajtják végre az alábbiak közül:

Vasúti kocsi kártya húzása

Húzhat a mindig látható öt lap közül egyet vagy kettőt (az elvetteket pótolni kell a pakliból), vagy „vakon” ugyanennyit a képpel lefelé fordított húzópakliból, de keverve is megteheti (egyet innen, egyet onnan). A jolly-jokernek számító (bármilyen színű vasúti kocsi kártyát helyettesítő) mozdonykártyából csak egyet vehet el, kivéve ha véletlenül olyat húzott a pakliból.

Útszakasz építése

Húzás helyett a játékosok a már náluk lévő vasúti kocsi kártyák felhasználásával összeköthetnek két várost vasútvonallal, ekkor a saját kis vasúti kocsi bábuikat a táblán lévő, városokat összekötő téglalapokra helyezik. Annyi kártya szükséges, ahány téglalap jelölve van, és a színnek is egyeznie kell. Szürke színű téglalapok esetén bármelyik azonos színek megfelelnek (tehát annyi számú piros, sárga, kék stb. kártya). A mozdonykártyák minden esetben használhatók helyettesítőként egy tetszőleges színű vasúti kocsi kártyaként.

Minden megépített útszakaszért azonnal pont jár (2 téglalaposért 2 pont, 3 téglalaposért 4 pont, stb.), és ezt azonnal le kell lépni a tábla szélén körbefutó pontozósávon. A vasútvonalat és az érte járó pontokat már nem veszítheti el a játékos.

Vannak dupla szakasszal összekötött városok. Ilyenkor ha kettőnél többen játszanak, ezek egymástól független útvonalnak számítanak, tehát ha az egyik foglalt is, a másik szabadon megépíthető. (Két játékos esetén azt nemlétezőnek kell tekinteni.)

Ebben a játékban kompok és alagutak is léteznek. A komppal járható útszakaszok négyzetein kis mozdony ábrák vannak – az ilyen útvonalra csak úgy lehet útszakaszt építeni, ha a megjelölt négyzetre mozdony kártya kerül. Az alagutakat vastag keret jelzi, az ilyen útszakaszok építése kicsit bonyolultabb: le kell tenni érte az adott számú és színű vasúti kocsi kártyát, majd három lapot felcsapni a pakli tetejéről. Ha van hasonló színű vasúti kocsi kártya a három között (vagy mozdony), akkor ezek számának megfelelően kell kiegészíteni ugyanilyen színekkel a letett vasúti kocsi kártyákat. Ha nincs elég ilyen kártya a kezében, akkor az útszakaszt ebben a körben nem sikerült megépíteni (a saját kártyáit visszaveszi a játékos, a felcsapott lapokat pedig ki kell dobni).

Menetjegy húzása

Ezt akkor érdemes meglépni, ha a játékos már végzett a játék elején megmaradt útvonalfeladataival (tehát összekötötte a lapokon látható városokat). Három lapot kell felhúzni, és egyet kötelező megtartani ezek közül. Ha a feladat nem teljesül, a kártyán látható pontszám a játék végén nem hozzáadódik a játékos összpontszámához, hanem levonódik belőle.

Vasútállomás építése

Minden játékos maximum három vasútállomást is építhet, minden városban csak egy ilyen lehet, és nem bontható le, nem helyezhető át. Ez arra jó, hogy egy innen kiinduló, más játékos által épített vonalat felhasználhat a játék végén útvonalfeladatai teljesítéséhez. Annyi a szabály, hogy csak egy vonalat „bérelhet” így ki, akárhány másik jönne is kapóra még.

Az első állomás építéséért egy vasúti kocsi kártyát kell eldobni, a másodikért két egyforma színűt, a harmadikért három egyforma színűt. Minden meg nem épített állomás négy pontot ér a játék végén.

A játék vége

Az útszakaszokért járó pontok mellett a teljesített menetjegy kártyákért hozzá kell adni a rajtuk szereplő pontszámot, illetve levonni azokért, amelyeket nem sikerült véghezvinni. A leghosszabb, egyszínű kocsikból álló vonalért jár az Európa Expressz kártya, ami 10 pontot jelent.

A játék akkor ér véget, ha valamelyik játékosnak három kocsi alá csökkent a még lerakható vasúti kocsik száma. Ekkor még egy utolsó köre van mindenkinek.

A Ticket to Ride Európa társasjáték táblája

Jellemzők

Tartozékok

Én is kipróbálom!

Felhőtlen GaranciaFelhőtlen Garancia jár mellé!

Mivel annyira bízunk benne, hogy játékainkkal örömöt szerzünk Neked, hogy 30 napos garanciát kapsz a megvásárolt termék mellé. Ha bármilyen bajod van vele, küldd vissza a címünkre, és visszautaljuk a vételárát, vagy másikra cseréljük!

Fontos, hogy a társasjáték hiánytalanul, eredeti csomagolásában, épségben érkezzen hozzánk vissza.

Mi történik a megrendelés után?

  1. Ha bankkártyás fizetést választottál, átirányít a webáruház a Barion biztonságos fizetés oldalára, ha előreutalsz, akkor a weboldalon kiírt és a visszaigazoló emailben elküldött bankszámlaszámra indíthatod az utalást. Utánvét esetén nincs teendőd.
  2. Külön emailben jelezzük, mikor indult útjára a csomagod. A kézbesítés napján SMS-t (mobiltelefon-szám hiányában emailt) fog értesíteni a futárszolgálat.
  3. Ha sikertelen a csomag átvétele, a következő napon ismét megpróbálja átadni a futár, előtte telefonon egyeztetve veled.

Kérdésed van? Tedd fel nekünk!Telefon+36 20 437 7424

Emailinfo@tarsasma.hu

Hívj bennünket telefonon, vagy kérdésedet tedd fel az űrlapon, vagy ha úgy kényelmesebb, írd meg a saját leveleződből email-en – mindkét esetben ugyanarra a címre érkezik meg az üzeneted, és igyekszünk rá minél hamarabb, munkanapokon legkésőbb 24 órán belül válaszolni!

 
3 ingyenes partijáték
amit mindenki élvezni fog

Nagy a társaság, és nem tudtok mit játszani? Töltsd le ezt a három (+1 ráadás) ingyenes játékötletet, és máris mindenki remekül szórakozhat!

Nemcsak baráti köröknek, mert gyerekekkel is jól játszhatóak.

A gombra kattintva elfogadod, hogy feliratkozol a hírlevelünkre.

 
RendbenCookie-t (sütit) használunk az oldalunkon a jobb felhasználói élmény és szolgáltatás érdekében. További részletek