Kárpáztassátok el együtt a közönséget:

Hanabi

Hanabi – építs vakon gyönyörű tűzijátékot!

Klasszikus kártyajáték - volna, ha láthatnád a saját lapjaidat! Így azonban úgy kell együttműködnöd a társaiddal, hogy csak néhány utalást tehetned rá, mik vannak a kezedben. A többit neked kell kitalálnod!

Ára: 2 990 Ft

Boardgamegeek.com
27 000+ értékelés
7.2
 
MEGRENDELEM

Szállítási idő: 2-3 munkanap
 

A Hanabi számos díjat nyert

Francia játék, Antoine Bauza ötletét az Asmodée Éditions váltotta valóra 2010-ben. A játék számos rangos elismerést kapott több országban:

Spiel des Jahres 2013 Kritikerpreis - Juego del Año 2012 Finalista 2013 Fairplay À la carte 2014 Nederlandse Spellenprijs Best Family Game Genomineerd
 

100%-ban magyar nyelvű játék!

A játék teljes egészében magyar nyelvű, és a játékszabályt is lefordították.

Hogyan kell játszani a Hanabi társasjátékot?

A Hanabi kártyajáték, amelyben minden játékosnak apait-anyait bele kell adnia, hogy a végén közösen kirakott tűzijáték minél szebb és teljesen legyen. Közben viszont csak egymás lapjait láthatják, és így kell információt csepegtetve elérni, hogy mindenki minél több elemet tudjon hozzáadni a tűzijátékhoz.

A játékmenet részletesen ▾

Mindenki mindenkivel van, és mindenki lapját láthatja, kivéve a legfontosabbat: a sajátját. (2-3 játékos esetén 5 lapot, 4-5 játékos esetén 4 lapot.) Ezért úgy kell a kezében tartania a saját lapjait, hogy ő azoknak csak a hátlapjait lássa, és a lényeg a többi játékostárs felé nézzen. Így fontos, hogy mindenki szemben üljön a többi játékossal – azaz háromszöget, négyszöget, kört stb., alkotva.

Minden körben minden játékosnak egy műveletet kell elvégeznie, de három lehetősége van: vagy mond egy tippet valamelyik társának, vagy eldob egy lapot a kezéből, vagy kijátszik egy lapot a kezéből, és építi vele a tűzijátékot. Vannak viszont komoly szabályok, amelyek megnehezítik egy kicsit a játékosok dolgát. :)

Tippadás

Tippadáshoz oda kell fordulni a játékostárs felé, és rámutatni a kiszemelt lapjára vagy lapjaira. Például „ez a lapod egy kettes”, vagy „ez, ez és ez a lapod sárga”. Vagy számot, vagy színt mondhatsz, a kettőt együtt nem, és az összes olyan lapra rá kell mutatni, amire igaz a tippet (tehát nem hagyhatsz ki sárga színű lapot). Mást sem mondhatsz, nem javasolhatod, hogy melyik lapjával mit tegyen (pl. „ezt a lapodat kidobhatod”), és más információt sem sugallhatsz neki!

Fontos, hogy a tippadást ki kell fizetni, azaz a kék színű érmék közül egyet be kell fizetned a bankba. Ezek akkor kerülnek vissza a pénztárcátokba, ha valamelyikőtök eldobott egy lapot. Ha nincs érme, amivel fizethetnél, nem adhatsz tippet, ekkor muszáj kockáztatni, és megszabadulni valahogy egy laptól (passzolni, kihagyni kört nem lehet). A lapokat elforgathatod, szabadon rendezheted, de nem rakhatod le a kezedből az egész paklit, és nem nézheted meg!

Dobás

A játékos választhatja azt is, hogy ebben a körében eldob egy lapot. Ekkor kiválaszt egyet (szintén nem nézheti meg), és a dobópaklira helyezi (ekkor megnézheti ő is, mi volt ez a lap). Visszavenni ezután nem lehet, ha tévedtél, akkor sem. Az eldobott lapért egy érmét vissza lehet venni a bankból (ha nincs ott egy sem, akkor viszont nem dobhatsz el lapot). A kezedben ki kell egészíteni a lapokat. (Húzz a pakliból, de véletlenül se nézd meg!)

Kijátszás

Ez a művelet a legkockázatosabb, és csak olyan lapnál szabad megtenni, amelynek számában és színében is biztos vagy. Ha valóban az, aminek sejtetted, akkor rákerül a tűzijáték-építő sorra, és az már biztosan pontot ér a végén. Ha viszont más, akkor baj van: ki kell dobni, és a banktól kaptok egy piros jelölőt. Kettő ilyet lehet begyűjteni, a harmadiknál vége a játéknak, vesztettetek. Ha van még felhúzható lap, a jó vagy rossz kijátszás után is ki kell egészíteni a saját lapjaidat. Ha valaki az 5-ös, azaz utolsó lapot tette le valamelyik színből a tűzijátékba, jutalmul visszakaptok egy kék érmét a banktól.

A tűzijáték építése

A tűzijátéknak öt színe, azaz sora lesz, és mindegyikből csak egy. Az azonos színű lapokat 1-estől kezdve kell sorrendben egymásra tenni, 5-ös az utolsó, és minden számból csak egy lehet egy sorban, azaz színben. A színnek és a számnak is egyeznie kell a következő lapnál – tehát ha a fehér színből egyes és kettes van még csak lerakva, a fehér négyes rossz kijátszásnak számít, és piros jelölő a jutalma!

Ami lapot ki kellett dobnotok, az már nem kerülhet bele a tűzijátékba. Csigavér, minden lapból több van egy színből is, kivéve az 5-öst, azzal csínján kell bánni!

A játék vége

A játék akkor ér véget, ha elfogytak a kijátszható lapok – ezután már csak egyetlen köre maradt mindenkinek. Ha ennek is vége, össze kell számolni a lerakott színek legfelső lapjait, és csak azok pontja számít! Maximum 25 érhető el, és a játékszabály leírja, a pontszámotok alapján mennyire tetszett a tűzijátékotok a nézőknek.

Pörgős, különleges partijáték, amelyben fontos a logika, és az is, hogy fejben tudd tartani a saját lapjaidat. Kis összeszokottsággal egész jó eredményt lehet elérni, és ha már nagyon profik vagytok, nehezíteni lehet a Hanabit egy hatodik színnel.

A Hanabi társasjáték kártyái

Jellemzők

Tartozékok

Én is kipróbálom!

Felhőtlen GaranciaFelhőtlen Garancia jár mellé!

Mivel annyira bízunk benne, hogy játékainkkal örömöt szerzünk Neked, hogy 30 napos garanciát kapsz a megvásárolt termék mellé. Ha bármilyen bajod van vele, küldd vissza a címünkre, és visszautaljuk a vételárát, vagy másikra cseréljük!

Fontos, hogy a társasjáték hiánytalanul, eredeti csomagolásában, épségben érkezzen hozzánk vissza.

Mi történik a megrendelés után?

  1. Ha bankkártyás fizetést választottál, átirányít a webáruház a Barion biztonságos fizetés oldalára, ha előreutalsz, akkor a weboldalon kiírt és a visszaigazoló emailben elküldött bankszámlaszámra indíthatod az utalást. Utánvét esetén nincs teendőd.
  2. Külön emailben jelezzük, mikor indult útjára a csomagod. A kézbesítés napján SMS-t (mobiltelefon-szám hiányában emailt) fog értesíteni a futárszolgálat.
  3. Ha sikertelen a csomag átvétele, a következő napon ismét megpróbálja átadni a futár, előtte telefonon egyeztetve veled.

Kérdésed van? Tedd fel nekünk!Telefon+36 20 437 7424

Emailinfo@tarsasma.hu

Hívj bennünket telefonon, vagy kérdésedet tedd fel az űrlapon, vagy ha úgy kényelmesebb, írd meg a saját leveleződből email-en – mindkét esetben ugyanarra a címre érkezik meg az üzeneted, és igyekszünk rá minél hamarabb, munkanapokon legkésőbb 24 órán belül válaszolni!

 
3 ingyenes partijáték
amit mindenki élvezni fog

Nagy a társaság, és nem tudtok mit játszani? Töltsd le ezt a három (+1 ráadás) ingyenes játékötletet, és máris mindenki remekül szórakozhat!

Nemcsak baráti köröknek, mert gyerekekkel is jól játszhatóak.

A gombra kattintva elfogadod, hogy feliratkozol a hírlevelünkre.

 
RendbenCookie-t (sütit) használunk az oldalunkon a jobb felhasználói élmény és szolgáltatás érdekében. További részletek