Amikor a képek mesélnek nekünk:

Concept

Concept – képekben az igazság, de mi lehet?

Klasszikus barkochba, egy kis csavarral: szavak helyett képekben kell rávezetni a játékosokat a megfejtésre. Nem is olyan egyszerű, igaz? A nevetés viszont garantált.

Ára: 8 990 Ft

Boardgamegeek.com
10 000+ értékelés
6.9
 
MEGRENDELEM

Szállítási idő: 2-3 munkanap
 

A Concept számos díjat nyert

Francia játék, Alain Rivollet and Gaëtan Beaujannot ötletét a Repos kiadó váltotta valóra 2014-ben. A játék számos rangos elismerést kapott több országban:

nominiert zum Spiel des Jahres 2014 Kritikerpreis - As d'Or jeu de l'Année Cannes 2014 Hra Roku Grand Prix du Jouet - Jeu de société 2014 Trophee Prix flip 2014 Spiele Hit mit Freunden 2014 - Wiener Spiele Akademie
 

100%-ban magyar nyelvű játék!

A játék teljes egészében magyar nyelvű, és a játékszabályt is lefordították.

Hogyan kell játszani a Concept társasjátékot?

A Concept asszociációs, képeken alapuló barkochba, amelyben a feladványt kitalálónak piktogramok segítségével kell elmutogatnia a rejtvényét. Izgalmas, kreatív és rendhagyó társasjáték, amely akár pontozás nélkül is szórakoztató. A játékszabály szerint 4 főtől játszható, de klasszikus barkochbához hasonlóan két játékos is élvezheti.

A játékmenet részletesen ▾

A csapat két részre oszlik: rejtvényt feladókra, és azt kitaláló játékosokra. A kártyákon különböző nehézségű feladványok vannak, mindegyiket a táblán látható ábrák segítségével szabad csak elmagyarázni, ez nem Activity! Cserébe rengeteg piktrogram közül választhat a feladó, mint például épület, gyors, forró, foglalkozás és így tovább…

A feladó nem mutogat – hiszen senki sem tudna észben tartani akár tucatnyi képet a bonyolultabb feladványoknál – , hanem a színes írásjelek és kockák segítségével vezeti nyomra a játékosokat. Mindig a zöld kérdőjel jelenti a fő kitalálni valót (például ha a megfejtés Tádzs Mahal, akkor érdemes az épületre-re, vagy a helyszín-re rátennie azt, és a zöld színű kockákkal ezt bővebben kifejtenie: például hol van, régi-e vagy új, milyen alakja, színe van, stb.

A más színű elemek a további segítséghez kellenek. A Tádzs Mahal például egy mauzóleum, amelyet egy sah kedvenc felesége emlékére építtetett. Így egy másik írásjelet tehet a koronára (jelezve, hogy uralkodó) és a férfi/nő alakra. Megint egy másik szálon segíthet azoknak, akik tudják azt, hogy mecset is tartozik hozzá, ekkor a templom ábrára lehet rátenni, a félholdra, és így tovább.

Azon kívül, hogy a feladó nem beszélhet, legfeljebb jelezheti, hogy jó úton járnak-e a megoldás felé, átpakolhatja, újra lerakhatja, visszaveheti a jelölőket, ha ezzel segít a megfejtésben.

A játék lényege, hogy minél inkább az ábrák jelentéséhez alkalmazkodva segítse a feladó a többi játékost a kitalálni a feladványt (két magyarázó brosúra is van a dobozban, hogy melyik piktogram miket jelenthet). A feladat nehézségétől függően kapnak pontokat a játékosok, és persze a feladó is.

Pörgős, élménydús partijáték, amelyben az is nagyon szembetűnő, kinek milyen irányban forog az agya. Előbb-utóbb mindenki ráérez, hogyan hangolódjon rá a másikra, hogy minél előbb megértse a gondolatmenetét.

A Concept társasjáték táblája

Jellemzők

Tartozékok

Én is kipróbálom!

Concept – képekben az igazság, de mi lehet?

Klasszikus barkochba, egy kis csavarral: szavak helyett képekben kell rávezetni a játékosokat a megfejtésre. Nem is olyan egyszerű, igaz? A nevetés viszont garantált.

8 990 Ft

4-12 játékosnak
10 éves kortól
MEGRENDELEM
 

Felhőtlen GaranciaFelhőtlen Garancia jár mellé!

Mivel annyira bízunk benne, hogy játékainkkal örömöt szerzünk Neked, hogy 30 napos garanciát kapsz a megvásárolt termék mellé. Ha bármilyen bajod van vele, küldd vissza a címünkre, és visszautaljuk a vételárát, vagy másikra cseréljük!

Fontos, hogy a társasjáték hiánytalanul, eredeti csomagolásában, épségben érkezzen hozzánk vissza.

Mi történik a megrendelés után?

  1. Ha bankkártyás fizetést választottál, átirányít a webáruház a Barion biztonságos fizetés oldalára, ha előreutalsz, akkor a weboldalon kiírt és a visszaigazoló emailben elküldött bankszámlaszámra indíthatod az utalást. Utánvét esetén nincs teendőd.
  2. Külön emailben jelezzük, mikor indult útjára a csomagod. A kézbesítés napján SMS-t (mobiltelefon-szám hiányában emailt) fog értesíteni a futárszolgálat.
  3. Ha sikertelen a csomag átvétele, a következő napon ismét megpróbálja átadni a futár, előtte telefonon egyeztetve veled.

Kérdésed van? Tedd fel nekünk!Telefon+36 20 437 7424

Emailinfo@tarsasma.hu

Hívj bennünket telefonon, vagy kérdésedet tedd fel az űrlapon, vagy ha úgy kényelmesebb, írd meg a saját leveleződből email-en – mindkét esetben ugyanarra a címre érkezik meg az üzeneted, és igyekszünk rá minél hamarabb, munkanapokon legkésőbb 24 órán belül válaszolni!

 
3 ingyenes partijáték
amit mindenki élvezni fog

Nagy a társaság, és nem tudtok mit játszani? Töltsd le ezt a három (+1 ráadás) ingyenes játékötletet, és máris mindenki remekül szórakozhat!

Nemcsak baráti köröknek, mert gyerekekkel is jól játszhatóak.

A gombra kattintva elfogadod, hogy feliratkozol a hírlevelünkre.

 
RendbenCookie-t (sütit) használunk az oldalunkon a jobb felhasználói élmény és szolgáltatás érdekében. További részletek